Zo'n 12 kilometer Atlantische kust met zandstrand en een excellent klimaat het hele jaar door maken van Chipiona een belangrijk badplaatsje op de noordwest kust van de provincie Cádiz. De geschiedenis van dit gezellig dorpje gaat terug tot de Romeinse tijd. Chipiona dankt haar naam aan Quinto Servilius Ceipión, die één van de hoogste vuurtorens bouwde aan de monding van de Guadalquivir in het jaar 40 v.C. De vuurtoren is nu zowat het symbool van Chipiona. Elk jaar krijgen verschillende stranden van Chipiona de Europese Blauwe Vlag, die staat voor propere stranden en gezond zeewater.
Het meest bekende feest is zonder twijfel Carnaval dat gevierd word in februari, en de straten vult met kleuren en muziek. Andere jaarlijkse evenementen zijn de Goede Week met de vele processies, de Feria van de Tapa, de Feria van de Moscatel, de "Romería van El Pinar",... Tijdens de zomer kunnen de bezoekers genieten van concerten, theatervoorstellingen en optredens. Enkele monumenten: de Vuurtoren, het Kasteel, de Kerk van Onze Lieve Vrouw van O., het Sanctuarium van Onze Lieve Vrouw van Regla, de Haven,....
Het Nationaal Park Coto Doñana, één van Europa's belangrijkste natuurparken, is zo'n 507 vierkante kilometer groot. Het is de thuishaven van een grote variëteit vogels en één van de laatste schuiloorden voor dieren die met uitsterven bedreigd worden zoals de Lynckx en de Spaanse Keizers' Adelaar.
Jerez de la Frontera: Behalve de vele monumenten die u hier kan bezoeken, zoals de kathedraal en het kleine Alcázar, staat Jerez wereldwijd bekend voor zijn Sherry Bodega's en voor de Koninklijke Rijschool. Gedurende het hele jaar zijn er verschillende evenementen die van Jerez het middelpunt van de streek maken, zoals de Feria en het Wereldkampioenschap voor Moto's op het circuit.
Cádiz is de hoofdstad van de provincie en tevens de oudste stad van Europa, gebouwd door de Feniciërs in 1100 v.C. Je kan er genieten van heerlijke wandelingen door de straten van de oude stad of flaneren op de havenkade. Er loopt door de stad een rode lijn die je kan volgen om zonder te verdwalen de mooiste plekjes te vinden!
De witte dorpen zijn zowat het symbool van Andalousië. Deze pittoreske kleine dorpjes liggen verspreid over de bergen van de provincie en trekken bezoekers aan die op zoek zijn naar de authentieke andalousische levensstijl. Arcos de la Frontera, Vejer de la Frontera, Zahara de la Sierra, en zo veel andere... ze zullen zeker je hart veroveren!
Sevilla; ooit hoofdstad van Spanje, nu hoofdstad van Andalousië. Vele verschillende beschavingen hebben hun stempel gedrukt op deze prachtige stad. Je kan er de kathedraal bezoeken met haar toren, Giralda genaamd, en het bekende Alcázar met zijn schitterende tuinen. Sevilla weerspiegelt het beste van Andalousië en is zeker een bezoek meer dan waard.
C./Nuestra Sra. de la O, nº36 - 11550 Chipiona
Telf. 956 370 858 -